Luontaishoidot Heli Penttilä
Shiatsuterapeutti Heli Penttilä

Shiatsuterapeutti, luontaisterapeutti, reikihoitaja Heli Penttilä

Hoitohistoriani alkaa vuodesta 1980, jolloin valmistuin kosmetologiksi. Hoitotyö jäi silloin pelkäksi harrastukseksi. Työskentelin pitkään aivan muilla aloilla ja vapaa-ajalla tein jonkin verran kosmetologin töitä. Ajatus hoitamisesta ammattina ei kuitenkaan jättänyt rauhaan.

Seuraava askel siihen suuntaan oli tutustuminen reiki-energiahoitoon. Reiki teki minuun heti vahvan vaikutuksen ja suoritin 1-tason reikikurssin vuonna 2002 ja 2-tason vuonna 2004. Tässä vaiheessa perustin myös sivutoimisen toiminimen ja minulla oli kodin yhteydessä hoitohuone, jossa tein hoitotyötä. Yhä vahvistui ajatus, että hoitaminen on minun juttuni ja haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Hakeuduin lisäkoulutukseen. Valmistuin vuonna 2010 AK Luontaisterapiaopiston 1,5 vuotta kestäneestä koulutusohjelmasta luontaishoitajaksi. Jatkoin vielä samassa opinahjossa vuoden kestäneen erikoistumiskoulutuksen, josta valmistuin shiatsuterapeutiksi 2012. Kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja hoitajaksi siirryin jo keväällä 2009, kun löysin Hyvinvointicenterin ja liityin sen mainioon joukkoon. Tiedon nälkä ei siihenkään päättynyt, ja suoritin samassa opinahjossa vielä 2,5 vuoden mittaisen luontaisterapeuttikoulutuksen, josta valmistuin 2018.

Perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva shiatsu vei minut heti mennessään. Oppiminen jatkuu, sillä perinteinen kiinalainen lääketiede on pohjaton kaivo, josta voi ammentaa jatkuvasti lisää tietoa. Jokainen asiakastapaaminenkin antaa aina uutta.

Ihminen on ihmeellinen kokonaisuus, ja on uskomattoman kiehtovaa todeta, kuinka paljon kiinalaiset viisaat ovat tienneet ihmisestä jo tuhat vuotta sitten.

Kiinalaisessa hoitotieteessä parasta on se, että siinä ihmistä käsitellään kokonaisuutena. Aina pyritään ottamaan huomioon koko paketti, myös elämän olosuhteet sekä henkinen puoli, eikä pelkästään fyysiset oireet. On mielenkiintoista löytää kahden tai kolmenkin näennäisesti toisistaan riippumattoman oireen taustalta yhteinen tekijä, varsinainen syy, ja suunnitella sitä korjaava hoitokokonaisuus.

Tämän monipuolisuutensa lisäksi hoidot toimivat erittäin hyvin myös mukavana tapana rentoutua, pysähtyä hetkeksi elämän hälinästä, saada lievitystä lihaskireyksiin ja stressiin sekä vauhtia aineenvaihduntaan. Aina ei tarvitse mennä syvällisyyksiin asti! Tämän päivän elämä on haastavaa ja rankkaa, levotonta ja kiireistä; on ihanaa tarjota asiakkaalle pieni pysähdys, hetki lepoa.

metsä
Shiatsuterapeutti, luontaisterapeutti, reikihoitaja Heli Penttilä
Hyvinvointicenter, Valtakatu 4 A, Pori | 040 746 5104 | helitmi[at]gmail.com